مجله راز سلامتی مجله صنایع غذایی و کشاورزی ۸ماده غذايي که پس از تاريخ انقضا هرگز نبايد مصرف شود
تبلیغات در ایران پزشکان و مراکز درمانی رستوران های ایران متخصصان تغذیه صنایع غذایی و نوشیدنی .
 

مصرف برخي از مواد غذايي بعد از تاريخ انقضا موجب افزايش خطر ابتلا به بيماري ها مي شود.

محققان استراليايي در اين باره مي گويند: برخي مواد غذايي نبايد حتي يک روز بعد از انقضا مصرف شود. ايسنا اين مواد غذايي را ذکر کرده است:

سبزي هاي بسته بندي و خردشده:

اين مواد بعد از تاريخ انقضا، مکان مناسبي براي رشد باکتري هاي عفونت زاست.

توت تازه:

شستن کامل توت بعد از خريد بسيار بااهميت است. توت مکان مناسبي براي رشد انگل هاست و موجب اسهال در انسان مي شود. اگر تاريخ مصرف آن به پايان برسد و حالت خراب دارد، از مصرف آن جداً خودداري کنيد.

گوشت بسته بندي شده:

با به پايان رسيدن تاريخ مصرف گوشت باکتري ليستريا در آن رشد مي کند هر چند اين ماده غذايي در يخچال نگهداري شود. اگر رنگ گوشت تغيير کرد يا بوي نامطبوعي داشت، هرگز آن را مصرف نکنيد.

تخم مرغ:

مصرف تخم مرغ تاريخ گذشته نيز بسيار خطرناک است. باکتري ها در پوسته تخم مرغ رشد مي کند و موجب عفونت خواهد شد.

گوشت چرخ کرده:

مصرف اين ماده غذايي تاريخ گذشته يا حتي پيش از اينکه تاريخ مصرف آن به پايان برسد، اگر در مکان مطلوب و طبق اصول بهداشتي نگهداري نشود بسيار خطرناک است.

پنير:

زمان انقضاي پنيرهاي مختلف متفاوت است. به خصوص اگر پنير از شيرغيرپاستوريزه تهيه شده باشد، موجب عفونت خواهد شد.

جوانه ها:

جوانه ها براي رشد به محيط گرم و مرطوب نياز دارند. اين محيط براي رشد بسياري از باکتري ها مناسب است. به دليل اينکه اين مواد به صورت خام مصرف مي شود بهتر است بعد از زمان انقضا مصرف نشود.

مرغ خام:

در مرغ خام امکان رشد باکتري هاي بسياري وجود دارد. اگر مدت مصرف آن به پايان برسد قطعا عفونت در بدن نيز حتي با پخته شدن آن افزايش مي يابد. مصرف مرغ تاريخ مصرف گذشته ارزش خطر کردن ندارد. / منبع: روزنامه خراسان به نقل از ایسنا

مجله اینترنتی راز سلامتی
http://salamat.ibep.ir