مجله راز موفقیت مجله آشپزی مرصع پلو یا جواهر پلو .
تبلیغات در ایران پزشکان و مراکز درمانی ایران صنایع غذایی و نوشیدنی ایران رستوران های ایران .
 
مرصع پلو یا جواهر پلو
مواد لازم:
مواد لازم برای ۵ نفر :
برنج ۳ پیمانه ( هر پیمانه در اینجا ۲۰۰ گرم هست )
مرغ ۷۵۰ گرم یا نصف مرغ کامل
کشمش سه چهارم پیمانه
زرشک یک و نیم پیمانه
خلال بادام یک پیمانه
خلال پسته یک پیمانه
خلال پرتقال یا نارنج یک و نیم پیمانه
زعفران ۱ قاشق چایخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج رو چند ساعت با نمک خیس می کنیم .
مرغ رو با پیاز و زعفران و نمک و فلفل و ۳ لیوان آب میذاریم بپزه . ( برای از بین بردن بوی مرغ می تونید از مخلفات دیگه ای هم استفاده کنید از جمله فلفل دلمه ای یا کرفس و ... )
بعد از پخت استخوانهای مرغ رو جدا کرده و مطابق سلیقه تون اونو خرد کنید . بعضی ها دوست دارن کاملا ریش ریش بشه و بعضی ها دوست دارن بصورت تیکه های بزرگ مرغ رو وسط پلو بذارن ( البته برای مجالس معمولا تیکه های مرغ رو بزرگتر در نظر می گیرن ) .
در نهایت بعد از پخت مرغ بایستی اندازه نصف لیوان آب مرغ بمونه .
آب مرغ رو صاف کنید و با کمی زعفران دم کرده و ۳ قاشق روغن مایع مخلوط کنید و فعلا کنار بذارید تا بموقع استفاده بشه .
کشمش رو با کمی کره یا روغن مایع تفت بدین .
نکته : زرشک و کشمش رو خیلی تفت ندین چون سریع می سوزه و یا اینکه رنگش سیاه می شه.
زرشک رو بشویید بعد به همین ترتیب با کمی روغن تفت بدین . موقع تفت دادن ۲ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید .
برنج رو آبکش کنید .
ته قابلمه روغن بریزید و بعد از گذاشتن نان ( برای ته دیگ خوشمزه ) یک سوم از برنج رو داخل قابلمه بریزید .
بعد تیکه های مرغ رو بچینید .
یک سوم برنج رو مجددا" روی مرغها بریزید .
نصف خلال بادام و خلال پرتقالهای شیرین شده ( جهت رویت دستور اینجا رو کلیک کنید ) رو روی برنج می ریزیم .
نکته : می توانید برای شیرین کردن خلال پرتقال از این روش هم استفاده کنید :
برای از بین بردن تلخی خلال ها ، اونا رو ۳ بار داخل آبجوش می ریزیم و اجازه می دیم هر دفعه یک ربع روی حرارت بمونه .می تونید یکی رو مزه کنید و ببینید که آیا تلخی اون رفته یا نه . بعد دو سه قاشق روغن توی ماهیتابه می ریزیم و خلالها رو یه کم تفت می دیم سپس بسته به ذائقه خودمون توش شکر می ریزیم و مخلوط می کنیم .
نکته : اگه دوست دارید خلال بادام نرم باشه می تونید بذارید کمی با آب سرد خیس بخوره ( من اینکارو انجام نمی دم چون خلال بادام رو به این صورت بیشتر دوست دارم ) .
یک سوم نهایی برنج رو توی قابلمه می ریزیم. بعد قابلمه رو روی شعله پخش کن با حرارت کم قرار می دیم .
بعد از یک ربع مخلوط آب مرغ و زعفران رو روی برنج پخش کرده و اجازه می دیم که پلو دم بکشه .
نکته : بخاطر این نصف لیوان مخلوط آب مرغ و زعفران ، بهتره برنج رو کمی زنده برداریم تا پلو شفته نشه .
و اما تزیین مرصع پلو ، قشنگی مرصع پلو به همین تزیینشه .
ابتدا دو سه کفگیر از روی برنج رو که به گل پلو معروفه بر می داریم و با زعفران آبکرده مخلوط می کنیم .
سپس زرشک و کشمش و خلال پرتقال و خلال بادام رو نصف کرده و داخل قابلمه می ریزیم و به آرامی مخلوط می کنیم .
بعد پلو رو داخل دیس ریخته و مرغها رو لابلای پلو قرار می دیم و پلوی زعفرانی رو روی اون می ریزیم و در نهایت با بقیه زرشک و کشمش و خلال پرتقال و خلال بادام و خلال پسته تزیین می کنیم./منبع: baharsite.com